A húsmentes - vegánbarát - városok listáját London vezeti, megelőzve ezzel New Yorkot és Berlint, de Varsó és Prága is helyet kapott a legjobbak között.
Szerző(k): Csernátony CsabaA magyar vendéglátás és a hazai alapanyagok minőségének jelentős javulását méltatta egyebek mellett Lévai Anikó, a Magyar Konyha szerkesztőbizottságának elnöke, a kormányfő felesége a gasztronómiai magazin és a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) székesfehérvári konferenciáján.
Szerző(k): Domokos LászlóAz idén egy éttermi étkezésre átlagosan 2900 forintot szánnak a magyar vendégek fejenként, a hely kiválasztása előtt 72 százalékuk az interneten is tájékozódik, 60 százalékuk azonban ismerősei ajánlását tartja döntőnek - írja az MTI.
Szerző(k): Szabó ZsuzsannaHa valaki úgy gondolná, hogy egy sündisznót nem lehet babusgatni, az téved: Moszkvában egy kávézó arra specializálódott, hogy éppen ilyen lehetőséget kínál - enyhén szólva nem ingyen.
Szerző(k): Barabás JúliaKikerült a Michelin-katalógusból a világ leghíresebb háromcsillagos szusiétterme, ahol Barack Obama és Katy Perry is megfordult korábban - írja az MTI.
Szerző(k): Szabó ZsuzsannaEgy élelmes prágai vállalkozó a bajból csinált pénzt: olyan sokba került volna egy régi vendéglő felújítása, hogy úgy döntött, nem átalakítja a helyiséget, hanem helyreállítja. Az ötlet bevált.
Szerző(k): Barabás JúliaA Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 20 millió forintra bírságolta a főleg fesztiválokon, vásárokon és vendéglátóhelyeken elérhető, készpénzmentes fizetési szolgáltatót, a HelloPay Zrt.-t, mivel jogsértőnek találta, hogy a társaság a termináljain alapbeállításként alkalmazta a 10 százalékos borravalót - írja az MTI.
Szerző(k): Szabó ZsuzsannaTíz amerikai franchise tizenkét márkával jelent meg azon a tegnapi találkozón, amelyet a Nemzetközi Franchise-szövetség és az Egyesült Államok nagykövetsége szervezett Budapesten. A vállalatok képviselői azzal a céllal érkeztek Magyarországra, hogy helyi franchise-átvevő partnerekkel szerződjenek. A cégek között ott volt a Papa John’s is, a világ negyedik legnagyobb pizzalánca - írja a Világgazdaság.
Szerző(k): K. Kiss Gergely